2010. március 11., csütörtök

10 éves a Dokk - 5. beszélgetés

2010.03.18. Ráday Könyvesház
1092 Budapest, Ráday u. 27

Honnan érkeztünk a Dokkra, merre mehetünk innen tovább? Egyezhet-e hipotézis és megélt valóság, érintkezhet elképzelt szabályszerűség és egyedi sors?
A 10. éves Dokk születésnapi sorozatának 5. estjén Horváth László Imre és Pion István exszerkesztők, mindenkori költők lesznek a meghívott vendégek, moderátor Kovácske T. János.

A MASZRE, a Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzõk és Kiadók Reprográfiai Egyesülete támogatásával.

Az est első felének hanganyaga letölthető innen(a második sajnos nem sikerült):

5. Dokk-est hanganyaga


Néhány fotó az estről:



15 megjegyzés:

  1. Lehetnétek böbeszédűbbek.
    Se kép, se hang?

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Viga, éppen ezt gondoltam én is, valakinek azt írtam, hogy ezt az estet kötelezővé tettem volna a Dokkon, mert István és HLI is rendkívül érdekes és fontos dolgokat mondott a Dokkon túli/kívüli lépésekről, életszakaszról. És a versek is jól estek. ,)

    Viszont elkeserítően kevesen jöttek el, és egy kicsit örül a májam, hogy nincs meg teljesen az anyag, mert igenis pótolhatatlan egy-egy ilyen est, habár a hanganyag valamicskét pótol belőle. Tudom, tudom, nincs igazam, sokaknak nem olyan egyszerű eljutni csütörtök este vidékről, munka után, előtt stb., ezért persze igyekszünk rögzíteni mindent. De akkor is, az a vendég, aki kiül oda, közönséget, közösséget szeretne, amikor beszél(get).

    Mivel lehetne könnyebbé tenni az élő részvételt? Hamarabb reklámozzuk? Több helyen? Legyen korábban-később?

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. huhh, sajnos én egyre sem jutottam még el, pedig ami eddig volt, az mind érdekelt volna. önhibámmal, meg önhibámon kívül vannak ilyen trágya pszichés okok. nem ígérek legközelebbet, de meg fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  6. a mentés után meg:
    nem tudom, a dokkon kívül hova megy még reklám, de szerintem a literán nem mondanák, hogy nem rakják ki, úgyszint irodalmi jelen, stbstb.
    azt sem tudom, hogy a maszre pénzből fussa-e reklámra, de ha fussa, akkor ÉS, kapjon az arcába az elöregedett olvasó, és itt is vannak eceterák.
    még inkább nem tudom, van-e kapacitása tamásnak ordenáré módon a dokker arcába tolni egy kattintandó reklámot, a dokk főoldalának megnyitása előtt. szintén ide tartozik (a internetnek a teknikájába) egy dokkos levlista létrehozása, gondolom a szerzői mélcímek tárlódnak valahol, és akkor az oldal webkettesítéséről még egy szót sem ejtettem.
    van/lehet mit tenni, meló.

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. nincs igazad. minden gödörnek van egy alja, ahonnan csak kimászni lehet. tény, hogy elértük ezt a mélységet, de ilyenkor szoktak megtörténni a csodával határos feltámadások. nem is kell sok hozzá; pénz sem kell, csak energia.
    mi jelenleg az a probléma, ami ezen a szinten tartja a dokkot? egyszerű: nincs közösségi összetartó erő. hogyan lehet ezt a problémát megoldani? összetett: viga meg én, meg akiről azt lehet mondani, hogy képez valamilyen törzsgárdát, megerőlteti magát és elmegy a további estekre. ha ráér. ez önmagában kifejezi azt, hogy van igény az oldalra. ez persze nem elég, minthogy az sem, - bár jó, aláírom, ráday blabla - hogy van most a tízéves alkalomra egy estsorozat. nem alkalomszerűen kell ezt csinálni, ezt kérem úgy kell csinálni, hogy fixen, havonta, kéthavonta, tökmindegy, de tartani egy élő fórumot valahol, ami valóban szellősebb, melegebb, emberibb hely, olyan, ahol be lehet olvasni a másiknak éppen, vagy meg lehet hívni egy sörre, hogy ugyan tré az utolsó versed, de gyere, gurítsunk le egy pofa sört, addig elmondom, mi a baj vele. a kelemen körnek működik. adháromként a feljebb már említett webkettesítés jelent gyógyírt, plusz a tízéves köpeny lecserélése, ami annak idején szép volt, jó volt, de mára már igencsak elavult.
    amit írtam, még egyszer mondom: anyagi befektetést egyáltalán nem igényel, akarat, energia, szervezés kérdése.

    VálaszTörlés
  9. Jelenleg van egy kötött forma, amihez igazodni kell, és ezek a kötött paraméterek a következők:

    - 12 estet támogat a MASZRE, ezt meg kell tartanunk. Valaki, hogy segítsen a Dokknak, adta a nevét, társult velünk, pályázott, most pedig egy nagyobb summával el kell pontosan számolnia leadott költségvetés alapján. Ez a feladat már nem visszacsinálható.

    - A helyszín adott, ez szintén le van fixálva a további 7 alkalomra is. Megvolt az oka, miért így lett, így alakult, mindegy már, mert nem módosítható paraméter. A csütörtök is fix, de az időpont ezen belül mobilizálható, a teremben szabad kezünk van, rendezkedhetünk, ha a kirakati lét zavaró, akkor legközelebb valamit arra is ki kell találni. Ha van jelzés, kritika, akkor az alapján tudunk lépni. Jelzés nélkül sajnos nem jön át, ha valaki valamire erősen gondol.

    Lehet, hogy van sok gond, kérés, kérdés, ötlet a Dokkal kapcsolatban, csak.
    A feltett kérdéseim erről az estsorozatról szólnak.
    Ezt a sorozatot szeretnénk mi szervezők valahogy javítani. Leginkább mert például én többet nem is tudnék tenni, ennyire vagyok képes, ennyihez férek hozzá egy kicsit.

    Köszi az eddig érkezett véleményeket! Már ez is adott valamiféle képet nekem.

    VálaszTörlés
  10. ezek szerint reklámra költhettek(?), vagy ez már nem tartozik az elszámolható dolgok közé?
    más: mozgó képi rögzítés? mintha az első esten még lett volna ilyen. ezt azért kérdem, mert esetleg tudok benne segíteni. de ha, akkor azt mélben.

    VálaszTörlés
  11. Nem, nem költhetünk reklámra.
    Mozgóképi rögzítés szóba jöhet, csak egy dologtól félek: ha ez meg is lesz oldva, nem befolyásolja azt, hogy többen eljöjjenek az estekre. Sőt éppen ellenkezőleg. De mindenképpen megér egy levélváltást. ,)
    nimandi1 kukac gmail pont com

    VálaszTörlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  13. Nekem minden est adott valamit, tanultam belőlük. Ez az egyik ok, hogy igyekszem mindegyik estre eljutni, minden ellenérv figyelembe vétele csak ezt a saját nyereséget csökkentheti. Önzés, kihasználás ez is, éppen ezért nem értem, miért nem él vele sok ember. ,)

    VálaszTörlés
  14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  15. Viga, igen, én is erre akartam kilukadni, Hogy néha elmenni egy ilyen estre semmi több, csak ott lenni. Önmagában jó, önmagában jelent valamit, és nem kötődik máshoz, nem árnyal más tettet, mondást. És ha így lehetséges, akkor ne mondj le ennek az öröméről - ha van benne.

    VálaszTörlés